logoEen project van Gert Uphoff.

Algemeen: Extensies maken uw website compleet (per 03-12-2021)

Manifest cacheWaarschuwing manifest cache etc. niet belangrijk (klik op de afbeelding).

De actuele Joomla! versie is 3.10.3 !

Uw website is gebouwd met behulp van het CMS Joomla!. 
Daarbij is gebruik gemaakt van een van de templates van Rockettheme terwijl er een selectie uit de vele extensies, die beschikbaar zijn, gemaakt is om uw website te vervolmaken. Project Korenonline heeft een volledige licentie voor het gebruik van Rockettheme Joomla! templates en extensies.
Onderstaand een opsomming van de belangrijkste mogelijkheden die geboden worden.

De template

Gewerkt wordt dus met templates van RocketTheme. Deze templates zijn uitermate flexibel en bieden v.w.b. typografie, menustijl en opmaak veelal zeer veel mogelijkheden. Nader informatie over de door u gebruikte template vindt u door in de administrator onder het menu Extensies de optie Templatebeheer te kiezen. Daarnaast treft u op de demosite van Rockettheme gedetailleerde informatie over uw template aan. Selecteer op de demo-site in de select box - naast het logo in de menubalk - uw template. Met name de rubrieken over typografische eigenschappen en module variaties zijn interessant.
Moderne templates zijn ook uitermate geschikt voor het gebruik op smartphones en tablets. Voor een overzicht surft u naar deze pagina.

N.B.: De templates gebruiken Gantry-4. Dit is een raamwerk met vele mogelijkheden om een pagina structureel in te delen.

RocketTheme Extensies

Via RocketTheme zijn zeer veel extensies (o.a. voor weergave van foto's, video's etc.) beschikbaar. Hiervan wordt volop gebruik gemaakt. Ook worden sommige extensies, die niet vrij beschikbaar zijn, gebruikt ! Voor nadere details bezoekt u www.rockettheme.com/extensions.

Overige Extensies

Om te zien welke van deze extensies op uw website in gebruik zijn kiest u in de administrator onder het menu Extensies de optie Extensie-beheer. Via diverse selectiemogelijkheden zoekt u uw extensie op. Tip: gebruik het Filter !

Zoals u inmiddels duidelijk zal zijn: Joomla is een platform dat op vele manieren met extensies aangevuld kan worden. In het algemeen kunt u drie sub-categoriën van extensies onderscheiden:

  • Componenten
  • Modules
  • Plug-ins

Een extensie kan uit een of meerdere van deze onderdelen bestaan.
Het grootste aanbod van extensies ( 8.000 !) vindt u terug in de speciale sectie van de Joomla website: http://extensions.joomla.org

Ga niet zomaar gebruik maken van een extensie: zij kunnen uw website behoorlijk verknallen.De onderstaande extensies kunnen echter prima gebruikt worden. Sommige worden in apparte artikelen toegelicht. De versienummers zijn de laatst bekende versies. Het overzicht wordt waar nodig dagelijks bijgewerkt.

Als een datum in de kolom "Status per" in rood is weergegeven is de betreffende versie nieuw sinds de verzending van mijn laatste nieuwsbrief.

Naam Nadere informatie
Status per
AcyMailing 7.6.2

Versie 5 en 7: Uitstekende component. Stelt u in staat een direct mail systeem op te stellen en te gebruiken. Het systeem voldoet aan de Nederlandse spam wetgeving. Uw kunt met templates werken.
Laatste versie 5.10.24

Versie 7 is overigens de opvolger van de 5 versies. 

03-12-2021
Akeeba 8.0.13 Uitstekende back-up component. In een back-up alle bestanden en databases. F.O.F. utility's nooit verwijderen! 19-11-2021
Better preview 6.5.3 Plug-in voor de backend. U kunt van een artikel dat in bewerking is eenvoudig een voorbeeld opvragen. 31-08-2021 
Dropfiles 5.8.7 Component. Via een structuur van mappen kunnen bestanden via de website toegankelijk worden gemaakt voor o.a. downloaden naar een Pc. Kan werken met Google Drive en met Dropbox waardoor u over 15 Gb (!) opslagruimte kunt beschikken. Vele mogelijkheden w.o. versie beheer. Er is een uitgebreide Engelse documentatie beschikbaar op het Internet. Project Korenonline heeft een volledige licentie voor het gebruik van Dropfiles. 23-11-2021
Folcomedia 1.3.5 Plug-in. Vraagt om toestemming voor het gebruik van cookies.  
Gantry 4.1.43 Systeemcomponent; is hét raamwerk voor de template. 960 aanstuurbare posities vormen het fundament voor de template ontwikkelaar.
Korenonline werkt uitsluitend met op Gantry-4 gebaseerde templates.
 
iCagenda 3.7.19 Component. Een agenda (en reserverings-) systeem. Via een aparte module kan ook een kalender worden weergegeven. 01-11-2021 
IgniteGallery 4.7.6 Component. Opvolger van RokGallery 23-11-2021
JCE Pro 2.9.17 Component. Deze editor is misschien wel de belangrijkste component. Uw vaardigheid om er mee om te gaan zal in sterke mate bepalen of, en hoe goed, u de inhoud van uw website kune beheren. Op deze website zijn meerdere artikelen aan JCE gewijd. Project Korenonline heeft een volledige licentie voor het gebruik van JCE. De PRO-versie bevat alle extra extensies 28-10-2021
JCE Mediabox 2.1.2 Separaat onderdeel van JCE Pro t.b.v. pop-ups 20-09-2021
Joomlashack 3.3.3 Noodzakelijk onderdeel voor diverse extensies. Extension support wordt soms ook aangepast.
Huidige versie is 2.0.12
23-11-2021 
Jumi 3.0.4 Hiermee kunnen o.a. eigen geschreven PHP-scripts ingevoegd worden. Wordt niet meer onderhouden. Werkt nog wel correct. Gebruik Sourcerer wordt aangeraden. Eenmalige kosten voor overzetten € 35.  
Kareebu 1.0.3 Plug-in. Beschermt de administrator toegang met een extra wachtwoord. Probaat middel tegen Brute Force Attacks. Wordt op verzoek op uw site ingesteld maar is niet noodzakelijk.  
Ledenadmi 3.1.3 Ledenadministratie voor koren incl. o.a. financiële administratie.  
OSmap 5.0.2 Voor het samenstellen van een index van uw website. Vervangt Xmap met behoud van gegevens. 10-11-2021
Proforms 1.6.2 Component. Voor het samenstellen van formulieren. Uitgebreide mogelijkheden. Let op: aan de implementatie zijn kosten verbonden !
Op de website is een Engelstalig handboek te vinden. Kunt u zelf niet bijwerken ! Indien u versie 1.6.x gebruikt neem dan contact op met mij. Goed en eenvoudig alternatief: Flexicontact.
 
RokAjaxSearch 2.0.6 Module. Maakt het zoeken op woord(en) binnen de website mogelijk. In gebruik op deze website.  
Rok Box 2.0.16 Plug-in. Maakt het mogelijk om allerlei mediaformaten zoals foto's, video's etc. te toenen. De koppelingen kunnen tot stand worden gebracht d.m.v. het gebruik van een button onder het invoervak van de editor. Gebruik bij voorkeur RokGallery of de JCE editor.  
RokCandy 2.0.4 Component. Via RokCandy kunnen macro's gedefinieerd worden die in teksten oproepbaar zijn. Via eenvoudige commando's die tussen zogenaamde brackets [] staan kan complexe HTML-codering eenvoudig ingevoegd worden.
De macro kan opgeroepen worden d.m.v. het gebruik van een button onder het invoervak van de editor.
 
RokCommon 3.2.9 Plugin die o.a. noodzakelijk is voor RokGallery en RokSprocket. Versie 3.2.6 dient u eerst te installeren alvorens de nieuwe versies van RokSprocket en/of RokGallery in te brengen. Klik op de titel in de eerste kolom.  
RokGallery 2.46 Component. Zal moeten worden vervangen i.v.m. het niet meer in staat zijn nieuw materiaal te laden. Hiervoor is IgniteGallery geschikt.  
RokNavMenu 2.0.9 Module. Via deze module is het mogelijk complexe menu's te maken.  
RokSprocket 2.1.28 Module. Via RokSprocket is het mogelijk artikelen in vele vormen te presenteren.
Er zijn meerdere stijlen van weergave mogelijk. Op deze website zijn meerdere artikelen aan RokSprocket gewijd.
 
Sourcerer 9.0.3 Hiermee kunnen o.a. eigen geschreven PHP-scripts ingevoegd worden. Wordt o.a. gebruikt om gegevens uit uw ledenadministratie op de website weer te  02-11-2021 
Xmap 2.3.4 Component. Maakt een pagina met de index van de website mogelijk. Wordt niet meer onderhouden en werkt niet altijd correct. Alternatief / vervanger: OSmap  

Inlogformulier