logoEen project van Gert Uphoff.

Hoe kan ik een sitemap maken?

Een sitemap is een pagina waarin alle links van een website gegroepeerd worden weergegeven. Dit is een handig hulpmiddel voor bezoekers én zoekmachines om pagina's snel bereikbaar te maken. Voor het maken van een sitemap is een gratis verkrijgbare component beschikbaar genaamd Xmap. Een sitemap is in feite niets anders dan een pagina waarop alle onderdelen, die via een menu bereikbaar zijn, worden gegroepeerd. Elk item op de sitemappagina is een link naar het betreffende onderdeel.

Xmap installeren
Surf naar deze pagina om de component te downloaden en installeer deze op de gebruikelijke wijze *). Na Installatie opent u de component en maakt een eerste specificatie aan. Versie 2 gebruikers dienen niet te vergeten eerste de plug-ins van Xmap te activeren. Natuurlijk uitsluitend die plug-ins die betrekking hebbben op componenten die uw website gebruikt. U kunt overigens meerdere sitemaps definiëren waardoor het groeperen van informatie mogelijk is.

Op de sitemappagina worden alleen die zaken, die op grond van de autorisatie van de bezoeker toegankelijk zijn, getoond. Xmap maakt automatisch een pagina aan met informatie voor zoekmachines ! De inhoud van deze (Xml) pagina kan bekeken worden.

*) = Eventueel kunt u op basis van uw ondersteuningscontract dit door de projectleider korenonline laten uitvoeren.
Stuur hem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw verzoek en geef aan waar op uw website u de pagina bereikbaar wilt maken.

Inlogformulier