Deze twee methoden geven een prima resultaat. Kies bij voorkeur methode 2 !
1. Via een Rokcandy macro
Voor de eenvoudigste methode. Op verzoek heb ik een RokCandy macro voor u ontwikkeld waarmee u op zeer eenvoudige wijze een video van Youtube in uw tekst (zoals een artikel of module) kunt invoegen. U kunt deze macro zelf aanmaken. RokCandy is uitsluitend beschikbaar voor Joomla! 3.
Gebruik, indien de macro nog niet bestaat, deze tekst uit dit tekstbestand om de instellingen van de macro te kopiëren en de wijze van toepassen te zien.
Belangrijk: U heeft uitsluitend de code van de Youtube video nodig. Deze is zichtbaar via de optie "delen" onder de betreffende video. U dient de URL dus weg te laten. Daartoe moet u de gehele UR te kopiëren waarna u deze inkort zodat u uitsluitende de code overhoudt. Onderstaand een voorbeeld van de wijze waarop de macro dan opgeroepen dient te worden.
De waarde achter t= is het aantal seconden dat vanaf het begin van de video doorgespoeld moet worden. Indien u vanaf het begin wilt starten vult u 0 in. Let op: De spaties bij de begin- en eindhaak moeten verwijderd worden !
[ youtube t=128]AARrVAHnkdY[/youtube ]
Dit resulteert in onderstaande videoclip die na 2 minuten en 8 seconden start:
2.Gebruik bij voorkeur de mogelijkheid uit JCE editor.
In plaats van een macro gebruik: de optie Media invoegen/bewerken uit de editor.
Dit is de snelste manier, maar via het gebruik maken van het icoon (klik er op) heb je veel meer mogelijkheden waarbij ik de HTML5 optie aanbeveel.
Open b.v. een nieuw artikel, vul de titel in, zet de cursor op het gewenste invoeg-punt, en selecteer het pijltje van het JCE icoon "Media invoegen/bewerken". Er verschijnt een invoervenster onder dat icoontje waarin je de URL van de video kunt invoegen.
Nadat je op enter gedrukt hebt verschijnt de video.
Je kunt er op klikken waarna een mogelijkheid tot afspelen verschijnt.
Solisten, koor, orkest van de Volksoper Wien boden in april 2012 een speciale uitvoering aan passagiers en voorbijgangers.
De uitvoerenden doken op uit de menigte - een "voorbijganger" begon, meer "passanten" - evenals kunstenaars vermomd als ÖBB-medewerkers - stapten geleidelijk in.